RATO

Een exclusieve oplossing voor de DGA waarmee betaalt wordt naar gebruik en torenhoge belastingen worden voorkomen. Deze oplossing is exclusief en daarom niet voor iedere rijder beschikbaar, controleer daarom eerst of u in aanmerking komt voor RATO. test

  • U bent een Nederlandse DGA
  • Waarbij het zakelijke gebruik van de auto hoger is dan privé
  • Met een gezonde onderneming die 3 jaar of langer bestaat
  • U kiest voor een nieuwe premium auto of niet ouder dan 24 maanden
    (mits BTW auto en max. 30.000 km op de kilometerteller)
  • Uw keuze gaat niet uit naar een elektrische auto

Zo werkt het

Huidige situatie…

…met torenhoge belastingen

met torenhoge belastingen In de huidige fiscale regels stelt een werkgever (de vennootschap van de DGA) de DGA een auto van de zaak ter beschikking. Als hierin meer dan 500 kilometer privé per jaar wordt gereden, krijgt de DGA te maken met een forse bijtelling. Zeker bij een premium auto. De bijtelling bedraagt 22% van de cataloguswaarde. Waardoor het leasen van een premium auto minder interessant is.

RATO…

zonder torenhoge belastingen

Bij de exclusieve oplossing van RATO sluit zowel de werkgever als werknemer een huurcontract met PM Finance. De auto wordt alleen voor zakelijke ritten aan de werknemer ter beschikking gesteld. De werkgever betaalt een huurprijs die gerelateerd is aan de zakelijke kilometers. De werknemer rekent af over de privékilometers.

Om deze kilometerverhouding inzichtelijk te maken wordt gebruik gemaakt van Telematica van TrackJack Europe, marktleider op het gebied van gecertificeerde rittenregistratiesystemen met keurmerk van de Belastingdienst. Hiermee wordt elke rit geregistreerd, zowel privé als zakelijk. Deze rittenregistratie is – mits goed gebruikt – waterdicht en door de Belastingdienst erkend.

De werknemer heeft geen bijtelling en moet enkel voor de privékilometers betalen. Wat een aanzienlijk voordeel oplevert.

Fors voordeel voor zowel werkgever en werknemer

RATO geeft niet alleen voordeel voor de werknemer, maar is ook zeer interessant voor de werkgever. We geven een rekenvoorbeeld:

Bij een auto van € 65.000,- bedraagt de bijtelling € 14.300 per jaar. De heffing inkomstenbelasting is daarover ca. € 7.400,- en het BTW nadeel is € 1.755,-

Stel dat de berijder 5.000 kilometer privé zou rijdt, moet hij hiervoor aan de leasemaatschappij ca € 4.000 euro per jaar betalen. Dat levert dus al snel een besparing op van ruim € 400,- per maand voor de werknemer.

De werkgever hoeft de kosten voor de privékilometers niet te betalen hetgeen ook een voordeel oplevert. Tevens is alle omzetbelasting die samenhangt met de auto van de zaak te verrekenen, een BTW-correctie aan het einde van het jaar is dan niet nodig.

Fiscaal én milieuvriendelijk

Deze exclusieve oplossing is niet alleen fiscaal, maar ook milieuvriendelijk. De totale Co2 uitstoot wordt namelijk gecompenseerd doordat PM Finance Co2-emissiecertificaten aankoopt die de uitstoot volledig compenseren. Zo helpt u het milieu ook een handje.

De auto wordt voorzien van Telematica van TrackJack Europe BV. Deze telematica is ook gekoppeld aan de tankpas waardoor exact gemeten kan worden hoeveel Co2 uitgestoten wordt. De totale Co2 uitstoot wordt vervolgens gecompenseerd doordat PM Finance Co2-emissie certificaten aankoopt die de uitstoot volledig compenseren.

Premium auto kiezen

Nadat de offerte is geaccordeerd, kunt u bij een door u gewenste dealer of bij een partner van PM Finance de auto bestellen. Meer informatie ontvangt u later over dit onderwerp.